Vali Aziz Yıldırım Çorlu Bilim ve Sanat Merkezinde Kurulan Tasarım ve Beceri Atölyelerinin Açılışını Yaptı
Vali Aziz Yıldırım Çorlu Bilim ve Sanat Merkezinde Kurulan Tasarım ve Beceri Atölyelerinin Açılışını Yaptı
Vali Aziz Yıldırım, Çorlu Bilim ve Sanat Merkezinde kurulan Ahşap-Metal, FETEMM ve Yazılım-Tasarım Atölyesi olmak üzere toplam 3 adet atölyenin açılışını yaptı.
Vali Aziz Yıldırım, atölyelerin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, atölyenin hayırlara vesile olmasını diledi.
Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildi.
Sonrasında Vali Yıldırım ve beraberindekiler atölyeleri gezdi. Atölyelerde öğrencilerin çalışmalarını inceleyen Vali Yıldırım, öğrencilerle yaptıkları çalışmalar hakkında sohbet etti.
Açılışa Vali Yıldırım’ın yanı sıra Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, bilim ve sanat merkezi müdürü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Trakya Kalkınma Ajansı’nın Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenen “Tekirdağ Geleceğini Tasarlıyor Projesi” ile 4 ilçemizde bulunan 11 okulumuzda Yazılım-Tasarım, FETEMM, Ahşap-Metal, Müzik, Drama, Görsel Sanatlar gibi çeşitli atölyelerin yer aldığı toplam 26 adet tasarım ve beceri atölyesi oluşturuldu. Açılışı yapılan Çorlu Bilim ve Sanat Merkezi’nde Ahşap-Metal, FETEMM ve Yazılım-Tasarım Atölyesi olmak üzere toplam 3 atölye bulunmaktadır. Son oluşturulan atölyeler ile il genelinde farklı eğitim kademelerinde toplam 118 tasarım-beceri atölyesine ulaşmış oldu.
Tasarım Beceri Atölyeleri (TBA), uygulamalı eğitimin ön planda olduğu, deneyimi temel alan bir eğitim yaklaşımıdır. TBA’lar, çocukların derslerde edindikleri bilgileri hayatla ilişkilendirmelerine, bu bilgileri pratik uygulamalara ve yaratıcı ürünlere dönüştürmelerine imkân sağlayan fiziksel alanlardır.
Bilim, sanat, kültür, spor ve yaşam becerileri alanlarında hayata dokunan her temada atölye çalışmalarını kapsayan TBA’lar, çağımızın gerektirdiği problem çözme, takım/ekiple iş birliği içinde çalışma, eleştirel ve yaratıcı düşünme, disiplinler arası hareket etme yetisinin edinilmesi ve süreç temelli bir yaklaşımla bilgiyi tasarıma dönüştürme becerilerinin kazandırılmasına olanak tanımaktadır.