SERVİSÇİLER ODASI SONUNDA YENİ B.ŞHİR BİNASI ÖNÜNDE BAYRAK AÇTI
SERVİSÇİLER ODASI SONUNDA YENİ B.ŞHİR BİNASI ÖNÜNDE BAYRAK AÇTI
PLAKA AÇMAK İÇİN ÇERKEZKÖY’Ü KURBAN SEÇTİLER
Tekirdağ Servis Araçları İşletmeciliği Esnaf Odası’na üye servisçiler Tekirdağ Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) önünde eylem yaparak UKOME’nin almış olduğu plaka kararlarına tepki gösterdi. UKOME’nin kendilerinden habersiz karar alarak plaka çıkardığını ifade eden Oda Başkanı Aşkın Gündoğlu, “ 2022 yılında plaka açmak için Çerkezköy’ü kurban seçtiler. Çerkezköy ilçemizdeki bizler plaka ihtiyacının neye göre, kimler tarafından tespit edildiğini ve hangi meslek odasının görüşünün alındığını bilmiyoruz. Eğer bilen, gören, duyan varsa çıksın açıklasın. Böyle bir ihtiyaç yok, bizim şu an mevcut okul araçlarımızın yüzde 70’i boş” dedi.
Tekirdağ Servis Araçları İşletmeciliği Esnaf Odası’na bağlı üyeler, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi UKOME’nin aldığı plaka kararlarını protesto etti.
Tekirdağ’da maaşlarına zam isteyen belediye işçilerinden sonra Tekirdağ Servis Araçları İşletmeciliği Esnaf Odası’na bağlı servis şoförleri de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezini (UKOME) kendilerinden habersiz karar almasından dolayı eylem kararı alarak belediye binası önüne geldi. Burada bir araya gelen yaklaşık 100 servis şoförü, UKOME’nin kendilerinden habersiz karar aldığını ve plaka çıkardığını, fiyat tarifesi ile ilgili kendilerine haber verilmediğini dile getirdi.
UKOME ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPTILAR
Çerkezköy’den Tekirdağ’a gelen servisçilerle birlikte dün saat 11.00’da UKOME önünde basın açıklaması yapan Tekirdağ Servis Araçları İşletmeciliği Esnaf Odası Başkanı Aşkın Gündoğdu, “2015 yılından bu yana açılan plaka ihaleleri var. 2015 yılından bu yana bakarsak Tekirdağ’da kapalı zarf usulü, babadan oğula, oğuldan babaya miras hakkı olan tahdit içerikli tahsisli plaka verilmiştir. Tahdit bir plaka verdiğin zaman, tarih koymadan ona bir bedel biçtiysen o tahdit içerir. Bir plakaya süreli bedel biçilirse buna da tahsis olur. Halbuki 2003 yılında bize süresiz tahsisli Trafik İl Komisyonu kararıyla verilen plakalar var. Büyükşehir Belediyesi 2015 yılında ihaleye çıktı, kapalı zarf usulü ihale açtı. İhaleyi açarken Çerkezköy Belediyesi’nin ihalenin açılış şeklinin usulsüz olduğuna dair şerhi var. Şerh koymasını nedeni tahdit içerikli tahsisli plaka açmaları. Biz Büyükşehir Belediyesi’nin bu yanlıştan dönüp insanların tahdit hakkını vermesini beklerken, bu yanlışın üzerine 2017 yılında Çorlu ve Ergene ilçelerine ihtiyaç var diye 20 tane plaka açtılar. Birinci yanlışı ikinci yanlışla kapatmaya çalıştılar” diye konuştu.
TEPKİ GÖSTERDİ
Gündoğlu, “ 20 tane plakadan 6 tanesi satılmıştır. Ben buradan UKOME yetkilerine soruyorum. Sattığınız altı tane plakanın adresini gösterin. 2019 yılında Malkara içinde ihale açıldı, Malkara için de ihtiyaç var diyorsunuz. Gerçekten öyle bir ihtiyaç yoktur. 2022 yılında plaka açmak için Çerkezköy’ü kurban seçtiler. Çerkezköy ilçemizdeki bizler plaka ihtiyacının neye göre, kimler tarafından tespit edildiğini ve hangi meslek odasının görüşünün alındığını bilmiyoruz. Eğer bilen, gören, duyan varsa çıksın açıklasın. Böyle bir ihtiyaç yok, bizim şu an mevcut okul araçlarımızın yüzde 70’i boş” dedi.
ESNAF VELİLERE NEYE GÖRE FİYAT VERECEK
2022-2023 Eğitim-Öğretim yılının açılmasına günler kala UKOME tarafından servis ücretlerinin açıklanmadığını kaydeden Gündoğdu, “ 12 Eylül’de okullar açılmasına rağmen halen bizim öğrenci servislerimizin fiyat tarifesi ise yoktur. Tekirdağ’da açıklanmamasına rağmen fiyat tarifeleri İstanbul, Ankara gibi illerde açıklanmıştır. Esnafımızı bu kadar mağdur etmenizin anlamını nendir ? Esnafımız velilere neye göre fiyat verecek” dedi.
UKOME ŞEFFAF OLSUN
Gündoğdu, “ UKOME servisçilerimiz ile ilgili karar alırken, meslek odalarının da görüşünü alması gerekiyor. Bizlerin ne fikri nede görüşü alındı. Sadece servisçilerimiz değil, taksiciler ve minibüsçülerimizin de sorunları çok fazladır. Bu konuda UKOME’nin şeffaf olmasını istiyorum. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’a da seslenmek istiyorum. Eğer bu esnafa sahip çıkmak istiyorsan esnafın karşısına çıkıp onları dinleyeceksin” diye konuştu.
TRAFİK SORUNUNU DA ÇÖZÜN
Tekirdağ’da plakaya değil, trafik sorunun çözümüne ihtiyaç olduğunu ifade eden Gündoğdu, “ Trafik sorununu çözdükten sonra her şey çözülür. Biz oda olarak elimizi her zaman taşın altına koymaya hazırız. Buradaki insanların nefes alabilmesi için trafik sorununu çözmemiz gerekiyor. Bu konuda ise hepimize iş düşmektedir. Herkes şapkasını önüne koyacak. Ayrıca trafik sorununun çözümü için de fabrika saatlerine düzenleme yapılması gerekmektedir. İl genelinde servis saati 07.10 ile 07.40 arasına sıkışmış. Trafik sorununun çözümü için bu saatlerinde düzenlemesi gerekmektedir” dedi.