DEVA Partisinin Eğitim Modeli, Tekirdağ’da TanıtıldıDEVA Partisinin Eğitim Modeli, Tekirdağ’da Tanıtıldı

DEVA Partisinin Eğitim Modeli, Tekirdağ’da Tanıtıldı

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Eğitim Politikaları Başkanı Mustafa Ergen, Eğitim ile ilgili DEVA Partisinin gerçekleştirmeyi planladığı hedefleri Tekirdağ İl Başkanlığından açıkladı.

DEVA Partisi Tekirdağ İl Başkanlığı toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ergen, İl Başkanı Hasan Berk Çebi, İl Başkan Yardımcıları ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

DEVA Partisi Eğitim Politikaları Başkanı Mustafa Ergen hazırladıkları eğitim modelini basın mensupları ile paylaştı.

TOPLUMSAL KALKINMANIN EN ÖNEMLİ HAMMADDESİ EĞİTİM

Basın toplantısında konuşan Ergen eğitimin Ülkelerin kalkınmasında ki önemi vurgu yaptı.

Türkiye’de devamlı değişen, çarpık bir eğitim sistemi ile yönetildiğine dikkat çeken Ergen, şunları kaydetti;” Eğitim genç nüfusu olan Ülkede en önemli araçtır. Eğitim toplumsal kalkınmanın en önemli ham maddesidir. Dünya da gençlik üzerine kurulan bir sistem var. Artık girişimcilik ve teknolojik kökenli Dünya’nın içindeyiz. Nüfusu genç olan bir toplumuz. Bu genç nüfusu iyi bir eğitim sistemi ile bir araya getirirsek toplum olarak yeni Dünya’nın parçası olacağız. Buna üniversitelerden başlamamız gerekiyor. Üniversiteler toplumsal kalkınmanın bir dinamosudur. Şu anda bilinmeyene doğru ilerleyen bir sürecin içerisindeyiz.” Dedi.

YÖK’ÜN KALDIRILMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ

Eğitimin YÖK’ün tekelinden kaldırılarak daha özerk bir sisteme kavuşturulması gerektiğini de savunan Ergen, sözlerini şöyle sürdürdü;” Öğrenciler 1. Sınıfta meslek seçiyorlar ama 4. Sınıfta o mesleğin ortadan kalkacağını görebiliyorlar. Teknolojinin getirdiği meslekleri ortadan kaldıran bir süreç var. Bu süreç bilinmeyenlerle dolu bir süreç, bu sürece tüm Yüksek Öğretimimizi tek elden, tek noktadan planlanmayarak ilerleyebiliriz. Şu anda maalesef Yüksek Eğitim Kurulu Cumhurbaşkanlığı üzerinden tüm Üniversiteler tek rektörlük gibi çalışıyor. Bu noktada daha merkeziyetçilikten uzak bir özerkliği test etmek istiyoruz. Yüksek Öğretim Kurulunun kaldırılması ve akabinde gelişecek mekanizmalar için 50 maddelik bir öneri hazırladık. Bu güçlendirilmiş parlamenter sistemin bir parçası olarak YÖK’ün kaldırılması var. Bunu biz 6 lı masada kullanılmasını tavsiye ediyoruz’’ ifadelerini kullandı.

“EĞİTİM SİSTEMİ HER ZAMAN DEĞİŞİYOR”

Değişen bakanlarla eğitim sisteminin ede devamlı değişime uğradığını da ifade eden Ergen;” Eğitimde en büyük eksiğimiz belirli bir mutabakatın olmamasıdır. Her öğrenci girdiği eğitim sisteminden farklı şekilde mezun oluyor. Hükümetler değişiyor eğitim sistemi değişiyor, Bakanlar değişiyor eğitim sistemi değişiyor. Bu değişim tüm toplumu etkiliyor. Eğitimde bir kalem oynatmasının sonuçlarını 10 yıl sonra anlayabiliyoruz. Hem mutabakatı aramamız gerekiyor, hem de güveni tesis etmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

 

Yayınlanma Tarihi : 24/7/2022 12:56

 

internet sitemiz


nasıl olmalı
iyi
güzel
güncellenmesi gerek